Coff | The Taste for Ethics | Buch | 978-1-4020-4553-0 | www.sack.de

Buch, Englisch, 212 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 239 mm, Gewicht: 522 g

Reihe: The International Library of Environmental, Agricultural and Food Ethics

Coff

The Taste for Ethics

An Ethic of Food Consumption
2006. Auflage 2006
ISBN: 978-1-4020-4553-0
Verlag: Springer

An Ethic of Food Consumption

Buch, Englisch, 212 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 239 mm, Gewicht: 522 g

Reihe: The International Library of Environmental, Agricultural and Food Ethics

ISBN: 978-1-4020-4553-0
Verlag: Springer


This book marks a new departure in ethics, which has up to now been a question of ‘the good life’ in relation to other people, based on Greek concepts of friendship and the Judaeo-Christian ‚caritas.’ No early moral teaching discussed man’s relation to the origin of foodstuffs and the system that produced them; doubtless the question was of little interest since the production path was so short.

Coff The Taste for Ethics jetzt bestellen!

Zielgruppe


Research


Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


I -Food and Ethics.- Eating, Society and Ethics.- II -The Intellectualization of Food.- Food to Science: On the Intellectualization of Food.- The Storylessness of Food.- III - Food Ethics and the Production History.- Tracing the Production History.- Food Ethics as the Ethics of the Trace.- Traceability and Food Ethics.



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.