Goodman / Redclift | Refashioning Nature | Buch | 978-0-415-06702-7 | sack.de

Buch, Englisch, 298 Seiten, Format (B × H): 138 mm x 216 mm, Gewicht: 454 g

Goodman / Redclift

Refashioning Nature

Food, Ecology and Culture

Buch, Englisch, 298 Seiten, Format (B × H): 138 mm x 216 mm, Gewicht: 454 g

ISBN: 978-0-415-06702-7
Verlag: Taylor & Francis Ltd


We live in a society as dominated by food preference as by sexual preference, as obsessed with eating too much as with eating too little. In this accessible, cross-disciplinary text, David Goodman and Michael Redclift look at the development of the modern food system, integrating different bodies of knowledge and debate concerning food, agriculture, the environment and the household. They link changes in our diet and concern with the environment to many of the problems afflicting developing countries: food shortages, poor nutrition and wholesale environmental destruction.
Goodman / Redclift Refashioning Nature jetzt bestellen!

Weitere Infos & Material


List of Illustrations, List of Tables, Acknowledgements, Introduction, 1 FOOD INTO FREEZERS: WOMEN INTO FACTORIES, 2 THE PASSING OF RURAL SOCIETY, 3 THE ORIGINS OF THE MODERN AGRIFOOD SYSTEM, 4 INTERNATIONALIZATION AND THE THIRD WORLD FOOD CRISIS, 5 ENGINEERING LIFE: AGRIBIOTECHNOLOGIES AND THE FOOD SYSTEM, 6 THE FOOD SYSTEM AND THE ENVIRONMENT, 7 CONCLUSION: COUNTER REVOLUTION, Bibliography, Index


David Goodman, Michael Redclift


Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.