Buch, Englisch, 221 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 518 g
ISBN: 978-3-030-41274-6
Verlag: Springer International Publishing
In this age of population explosion and depleting natural resources, this book offers new techniques to produce more from agricultural crops at a lower cost. The field of agronomy addresses this issue and interacts with the fields of agriculture, botany, and economics. Nanotechnology and nanoparticles play a role in agronomy. This book will join the techniques from both fields to construct one comprehensive book. Students of agriculture, physics, nanotechnology, and plant sciences will benefit equally from this work.
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Biotechnologie
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biochemie (nichtmedizinisch)
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Botanik Pflanzenphysiologie, Photosynthese
- Naturwissenschaften Agrarwissenschaften Ackerbaukunde, Pflanzenbau Nutzpflanzen: Biologie, Genetik, Pflanzenzüchtung
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Botanik Pflanzenreproduktion, Verbreitung, Genetik
- Technische Wissenschaften Maschinenbau | Werkstoffkunde Technische Mechanik | Werkstoffkunde Materialwissenschaft: Biomaterialien, Nanomaterialien, Kohlenstoff
- Naturwissenschaften Agrarwissenschaften Agrarwissenschaften
Weitere Infos & Material
1. Nanotechnology: A breakthrough in Agronomy.- 2. Nanotechnology and Plant Tissue Culture.- 3. Nanotechnology and abiotic stresses.- 4. Myconanoparticles in agriculture.- 5. Nanotechnology in pest management.- 6. DNA nanobiotechnology and plant breeding.- 7. Nanotechnology and Plant Disease Diagnosis and Management.- 8. Nanofertilizers.- 9. Nanotechnology and waste water treatment.- 10. Applications of nano-biosensors in agriculture.- 11. Nanomaterials and agriwaste.- 12. Prospects and constraints.