Museum Tinguely, Basel / Baecker / Beil | Amuse-bouche | Buch | 978-3-7757-4639-7 | sack.de

Buch, Englisch, 144 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 235 mm, Gewicht: 430 g

Reihe: Kunst allgemein / Überblickswerke

Museum Tinguely, Basel / Baecker / Beil

Amuse-bouche

The Taste of Art
1. Auflage 2020
ISBN: 978-3-7757-4639-7
Verlag: Hatje Cantz Verlag GmbH

The Taste of Art

Buch, Englisch, 144 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 235 mm, Gewicht: 430 g

Reihe: Kunst allgemein / Überblickswerke

ISBN: 978-3-7757-4639-7
Verlag: Hatje Cantz Verlag GmbH


One literally can’t argue about taste, but there is certainly a lot to say about it. How is it articulated within the spectrum of our senses? And how are perceptions of taste created in the first place? Can taste be manipulated? How can taste be verbalized? What role does the experience of taste play in social interaction and as artistic material? After the Museum Tinguely addressed visitors’ senses with Belle Haleine: The Scent of Art and Please Touch: Art’s Sense of Touch, an interdisciplinary symposium on taste and food culture followed in early 2019, which put the many fields of human activity affected by taste to the test. This book contains the resulting essays written from the points of view of art and cultural history, as well as psychology, linguistics, and biochemistry.
Museum Tinguely, Basel / Baecker / Beil Amuse-bouche jetzt bestellen!


Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.