Buch, Englisch, 374 Seiten, Format (B × H): 170 mm x 240 mm, Gewicht: 645 g
Reihe: De Gruyter STEM
Herbal Bioenhancers in Pharmaceuticals
Buch, Englisch, 374 Seiten, Format (B × H): 170 mm x 240 mm, Gewicht: 645 g
Reihe: De Gruyter STEM
ISBN: 978-3-11-074679-2
Verlag: De Gruyter
Bioenhancers have been used in Ayurveda historically and are now being investigated for their pharmacological efficacy. Herbal bioenhancers work on the gastrointestinal tract to improve absorption and drug bioavailability by acting on the drug metabolic process. Many herbal drugs show low activity due to their poor lipid solubility or improper molecular size. Piperine, gingerol, naringin, quercetin, niaziridin, glycyrrhizin, allicin, curcumin, genistein and others are able to enhance the bioavailability of active pharmaceuticals. This book details various facets of herbal bio-enhancers in a single comprehensive text.
Zielgruppe
Pharmacological researchers, medical, paramedical, and pharmacy p
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Naturwissenschaften Chemie Analytische Chemie Umweltchemie, Lebensmittelchemie
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizinische Fachgebiete Pharmakologie, Toxikologie
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Pharmazeutische Technologie
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Pharmazie