Buch, Englisch, 356 Seiten, Paperback, Format (B × H): 148 mm x 210 mm, Gewicht: 486 g
A Critical Exploration of the Persistence of ¿Meat¿
Buch, Englisch, 356 Seiten, Paperback, Format (B × H): 148 mm x 210 mm, Gewicht: 486 g
ISBN: 978-981-1395-87-1
Verlag: Springer Nature Singapore
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Soziale Gruppen/Soziale Themen Gesellschaft & Tiere
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Soziologie Allgemein Gesellschaftstheorie
Weitere Infos & Material
Part I.- 1. Introduction.- Part II: Background.- 2. The Problem with ‘food’ animals.- 3. Theoretical Framwork: Advancing and Enacting a Critical Posthumanism.- Part III: Categories and Boundaries.- 4. Animal Categories and the Maintenance of Order.- 5. Negotiating Edibility.- Part IV: The (Dis)Pleasure of Knowing (about Animals & Meat).- 6. Sensory Connections and Emotional Knowledge.- 7. Feelings of Meat.- Part V: The Power of Transparency.- 8. Entitlement.- 9. Visibility: Inviting an Untroubled Gaze.- Part VI: Conclusion.- 10. Undoing Cartographies of Meat.