Buch, Englisch, 224 Seiten, Paperback, Format (B × H): 152 mm x 229 mm, Gewicht: 340 g
A History of Settler Colonialism, Corporate Welfare, and Food Insecurity
Buch, Englisch, 224 Seiten, Paperback, Format (B × H): 152 mm x 229 mm, Gewicht: 340 g
ISBN: 978-1-77284-049-0
Verlag: University of Manitoba Press
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Geschichte einzelner Länder Amerikanische Geschichte
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Geschichtliche Themen Geschichte der Industrialisierung
- Sozialwissenschaften Politikwissenschaft Politische Systeme Verwaltungswissenschaft, Öffentliche Verwaltung
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
Weitere Infos & Material
- Introduction
- Chapter One Settler Colonialism and Indigenous Food Sovereignty: The Assault on Indigenous Hunting, Fishing, Trapping, and Trading
- Chapter Two Constructing Dependency: The Hudson’s Bay Company Before the Second World War
- Chapter Three “Making Proper Use”: The Family Allowance Program and Forced Purchasing Lists
- Chapter Four “Left at the Trader’s Mercy”: The HBC and the Northern Stores Department
- Chapter Five “Preferred Perishable Foods”: Origins and Outcomes of the Food Mail Program
- Chapter Six “We Blanket the North”: The Expansion of the NWC, 1987–2007
- Chapter Seven “Direct, Effective and Efficient”: Nutrition North Canada and the Restructuring of Federal Food Subsidy Programs, 2008–2017
- Conclusion
- Bibliography
- Acknowledgements
- Index