Grodner / Escott-Stump / Dorner | Nutritional Foundations and Clinical Applications | Buch | sack.de

Grodner / Escott-Stump / Dorner Nutritional Foundations and Clinical Applications



A Nursing Approach

7. Auflage 2019, 448 Seiten, Kartoniert, Format (B × H): 276 mm x 217 mm, Gewicht: 1110 g
ISBN: 978-0-323-54490-0
Verlag: Elsevier Mosby


Grodner / Escott-Stump / Dorner Nutritional Foundations and Clinical Applications

Focusing on nutrition and nutritional therapy from the nurses' perspective, Nutritional Foundations and Clinical Applications: A Nursing Approach, 7th Edition takes a wellness approach based on health promotion and primary prevention It offers guidelines with a human, personal touch, using first-hand accounts to show how nutrition principles apply to patients in real-world practice. This new edition incorporates the most current guidelines and information on key nutrition topics throughout as well as expanded coverage on the role of inflammation in common disease. A favorite of nursing students and instructors, this leading nutrition text promotes healthy diets and shows how nutrition may be used in treating and controlling diseases and disorders.

Weitere Infos & Material


PART I: Wellness, Nutrition, and the Nursing Role 1.  Wellness Nutrition 2.  Personal and Community Nutrition

PART II: Nutrients, Food, and Health 3.  Digestion, Absorption, and Metabolism 4.  Carbohydrates 5.  Fats 6.  Protein 7.  Vitamins 8.  Water and Minerals

PART III: Health Promotion Through Nutrition and Nursing Practice 9.  Energy, Weight and Fitness 10. Nutrition Across the Life Span

PART IV: Overview of Medical Nutrition Therapy 11.  Nutrition Assessment and Patient Care 12.  Food-Related Issues 13.  Nutrition for Disorders of the Gastrointestinal Tract 14.  Nutrition for Disorders of the Liver, Gallbladder, and Pancreas 15.  Nutrition for Diabetes Mellitus 16.  Nutrition in Metabolic Stress: Burns, Trauma, and Surgery 17.  Nutrition for Cardiopulmonary Disease 18.  Nutrition for Diseases of the Kidneys 19.  Nutrition for Neuro-Psychiatric Disorders 20.  Nutrition in Cancer and HIV-AIDS

Glossary


Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen

Ihre Nachricht*
Wie möchten Sie kontaktiert werden?
Anrede*
Titel
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Firma
Telefon
Fax
Bestellnr.
Kundennr.
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.