Olsson | Hitchcock à la Carte | E-Book | sack.de
E-Book

E-Book, Englisch, 272 Seiten

Olsson Hitchcock à la Carte


1. Auflage 2015
ISBN: 978-0-8223-7602-6
Verlag: De Gruyter
Format: PDF
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)

E-Book, Englisch, 272 Seiten

ISBN: 978-0-8223-7602-6
Verlag: De Gruyter
Format: PDF
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)



In this study of Alfred Hitchcock's two television series, Jan Olsson demonstrates how Hitchcock created a personal brand build on his large body, gastronomical proclivities, and teh manipulation of bodies and food, which allowed him to mark is creative oeuvre as strictly his own.

Olsson Hitchcock à la Carte jetzt bestellen!

Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


Acknowledgments vii

Introduction. A Body for All Seasons 1

1. Feeding the Legend 13

Interlude 1. Tasty Bodies 63

2. Smaller Screen, Bigger Brand: Hosting "Hitchcock" 69

Interlude 2. Double Hosting 109

3. Hitchcockian Reflections: Traces, Proxies, Doubles, and Corpses 117

Conclusion. Violent Endings with a Twist 183

Appendix. Director Credits for Alfred Hitchcock Presents and The Alfred Hitchcock Hour 215

Notes 219

Selected Bibliography 245

Index 253


Jan Olsson is Professor of Cinema Studies at Stockholm University. He is the coeditor of Television after TV: Essays on a Medium in Transition, also published by Duke University Press.



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.