O'Mahony | Sensory Evaluation of Food | Buch | 978-0-8247-7337-3 | sack.de

Buch, Englisch, 510 Seiten, Format (B × H): 152 mm x 229 mm, Gewicht: 1100 g

Reihe: Food Science and Technology

O'Mahony

Sensory Evaluation of Food

Statistical Methods and Procedures
1. Auflage 1986
ISBN: 978-0-8247-7337-3
Verlag: Taylor & Francis Inc

Statistical Methods and Procedures

Buch, Englisch, 510 Seiten, Format (B × H): 152 mm x 229 mm, Gewicht: 1100 g

Reihe: Food Science and Technology

ISBN: 978-0-8247-7337-3
Verlag: Taylor & Francis Inc


Sensory Evaluation of Food: Statistical Methods and Procedure covers all of the basic techniques of sensory testing, from simple discrimination tests to home use placements for consumers. Providing a practical guide to how tests are conducted, the book explores the fundamental psychological and statistical theories that form the basis and rationale for sensory test design. It also demonstrates how statistics used in sensory evaluation can be applied in integrated applications in the context of appropriate sensory methods, as well as in stand-alone material in appendices. Offering a balanced view of diverse approaches, this is an essential guide for industry professionals and students.

O'Mahony Sensory Evaluation of Food jetzt bestellen!

Zielgruppe


Professional and Professional Reference


Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


"Before you Begin. Averages, Ranges, and the Nature of Numbers Probablity, Sorting, and Arranging Normal (Gaussian) Distribution: z Tests The Binomial Test: Applications in Sensory Difference and Preference Testing Chi-Square Student's t Test Introduction to Analysis of Variance and the One-Factor Completely Randomized Design Multiple Comparisions Analysis of Variance: Two-Factor Design Without Interaction, Repeated Measures Analysis of Variance: Two-Factor Design with Interaction Analysis of Variance: Three- and Four-Factor Designs Fixed- and Random-Effects Model. Split-Plot Design. Correlation and Regression Additional Nonparametric Tests Appendix A: Proof That å(X -X)2 =å X2 - (å X)2 N Appendix B: Binomial Expansion Appendix C: Proof that SST = SSB+SSE Appendix D: A Note on Confidence Intervals Appendix E: Sensory Multiple-Difference Testing, Using the R= Index to Ascertain Degrees of Difference Appendix F: Do We Have the Wrong Tools? Appendix G: Statistical Tables "


O'Mahony, Michael



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.