Buch, Englisch, 145 Seiten, HC runder Rücken kaschiert, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 412 g
Deciding What Risks to Accept in Our Environment and Food
Buch, Englisch, 145 Seiten, HC runder Rücken kaschiert, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 412 g
ISBN: 978-1-4419-7867-7
Verlag: Springer
• What do we want as individuals, as a society
• What is the political context of the risk discussion
• When do we act and what are the costs of not acting/acting
• International trade and legal issues
• Moral dimensions of decision making
• How do we deal with the disproportionate "power" of the various stakeholders
• Rationality/emotive aspects of argumentation (connection between perception /live experiences, knowledge)
• What are facts- and do they change with time
• Psychological aspects: rapture of trust; the need for certainty; connection between danger, fear and risk
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Geowissenschaften Umweltwissenschaften Umweltüberwachung, Umweltanalytik, Umweltinformatik
- Wirtschaftswissenschaften Betriebswirtschaft Management Risikomanagement
- Naturwissenschaften Chemie Analytische Chemie Umweltchemie, Lebensmittelchemie
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften: Forschung und Information Risikobewertung, Risikotheorie
Weitere Infos & Material
1. Risks.- 2. Biodiversity at Risk.- 3. Chemical Contaminants in Food.- 4. The Food Choices We Make.