Ray / Rosell | Microbial Enzyme Technology in Food Applications | Buch | 978-1-4987-4983-1 | www.sack.de

Buch, Englisch, 520 Seiten, Format (B × H): 156 mm x 235 mm, Gewicht: 1111 g

Reihe: Food Biology Series

Ray / Rosell

Microbial Enzyme Technology in Food Applications


1. Auflage 2016
ISBN: 978-1-4987-4983-1
Verlag: CRC Press

Buch, Englisch, 520 Seiten, Format (B × H): 156 mm x 235 mm, Gewicht: 1111 g

Reihe: Food Biology Series

ISBN: 978-1-4987-4983-1
Verlag: CRC Press


The aim of food processing is to produce food that is palatable and tastes good, extend its shelf-life, increase the variety, and maintain the nutritional and healthcare quality of food. To achieve favorable processing conditions and for the safety of the food to be consumed, use of food grade microbial enzymes or microbes (being the natural biocatalysts) is imperative.

This book discusses the uses of enzymes in conventional and non-conventional food and beverage processing as well as in dairy processing, brewing, bakery and wine making. Apart from conventional uses, the development of bioprocessing tools and techniques have significantly expanded the potential for extensive application of enzymes such as in production of bioactive peptides, oligosaccharides and lipids, flavor and colorants. Some of these developments include extended use of the biocatalysts (as immobilized/encapsulated enzymes), microbes (both natural and genetically modified) as sources for bulk enzymes, solid state fermentation technology for enzyme production. Extremophiles and marine microorganisms are another source of food grade enzymes. The book throws light on potential applications of microbial enzymes to expand the base of food processing industries.

Ray / Rosell Microbial Enzyme Technology in Food Applications jetzt bestellen!

Weitere Infos & Material


Ray, Ramesh C.; Rosell, Cristina M.



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.