E-Book, Englisch
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
Rees The Fulton Fish Market
1. Auflage 2022
ISBN: 978-0-231-55462-6
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
A History
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Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
ISBN: 978-0-231-55462-6
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
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This book is a lively and comprehensive history of the Fulton Fish Market, from its founding in 1822 through its move to the Bronx in 2005. Jonathan H. Rees explores the market’s workings and significance, tracing the transportation, retailing, and consumption of fish.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Stadt- und Regionalsoziologie
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Geschichte einzelner Länder Amerikanische Geschichte
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Weltgeschichte
- Naturwissenschaften Agrarwissenschaften Tierhaltung Fischerei, Fischzucht, Aquakultur
- Wirtschaftswissenschaften Volkswirtschaftslehre Volkswirtschaftslehre Allgemein Arbeitsmarkt
Weitere Infos & Material
Introduction: Between the City and the Water
1. Fish and Fishing Before Fulton Market
2. The Early Days of Fulton Market
3. Fish from Far Away
4. The Heyday of New York’s Oyster Industry
5. The Operation of a Wholesale Fish Market
6. Fisheries and the Fish Market
7. Turtle and Terrapin
8. Freezing, Cold Storage, and Improvements in Transportation
9. From the Brooklyn Bridge to the FDR Drive
10. Pollution and the Decline of New York’s Oyster Industry
11. Buyers
12. The Culture of the Fulton Fish Market and Organized Crime
13. A Museum and Two Shopping Malls
14. Relocation
Conclusion: After Relocation
Acknowledgments
A Note on Sources
Notes
Bibliography
Index