Buch, Englisch, 328 Seiten, Format (B × H): 173 mm x 246 mm, Gewicht: 726 g
Buch, Englisch, 328 Seiten, Format (B × H): 173 mm x 246 mm, Gewicht: 726 g
ISBN: 978-0-7619-6991-4
Verlag: Sage Publications
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Wirtschaftswissenschaften Wirtschaftssektoren & Branchen Dienstleistungssektor & Branchen Tourismuswirtschaft, Gastgewerbe
- Geowissenschaften Geologie Geodäsie, Kartographie, Fernerkundung
- Geowissenschaften Geographie | Raumplanung Geodäsie, Kartographie, GIS, Fernerkundung
- Sozialwissenschaften Sport | Tourismus | Freizeit Tourismus & Reise Tourismus & Reise: Allgemeines, Geschichte
- Sozialwissenschaften Sport | Tourismus | Freizeit Tourismus & Reise Tourismus & Reise: Ökonomie, Ökologie
Weitere Infos & Material
Introduction
PART ONE: PRODUCTION, REGULATION AND COMPETITION
Production and Regulation
Tourism Firms and the Organization of Production
Inter-company Cooperation and Competition
PART TWO: CONSUMPTION, EXPERIENCE AND COMMODIFICATION
Mapping Tourism Consumption
From Fordism to McDonaldization
Engineering the Tourist Experience
Tourism and the Commodification of Local Communities
Impacts and Relationships
PART THREE: CONSTRUCTING AND RECONSTRUCTING TOURISM PLACES AND SPACES
Tourism Places, Spaces and Change
Established Tourism Spaces in Transition
Changes in Coastal Resorts
Landscapes of Pleasure
The Construction of New Tourism Spaces and Places
Conclusions