Singer | Constructing Ottoman Beneficence | E-Book | sack.de
E-Book

E-Book, Englisch, 240 Seiten

Reihe: SUNY series in Near Eastern Studies

Singer Constructing Ottoman Beneficence

An Imperial Soup Kitchen in Jerusalem
1. Auflage 2012
ISBN: 978-0-7914-8876-8
Verlag: De Gruyter
Format: PDF
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)

An Imperial Soup Kitchen in Jerusalem

E-Book, Englisch, 240 Seiten

Reihe: SUNY series in Near Eastern Studies

ISBN: 978-0-7914-8876-8
Verlag: De Gruyter
Format: PDF
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)



Presents the political, social, and cultural context behind Ottoman charity.

Singer Constructing Ottoman Beneficence jetzt bestellen!

Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


List of Maps and Illustrations
Acknowledgments
Abbreviations
Note on Ottoman Turkish and Arabic Transliterations
Introduction 1. "Devote the fruits to pious purposes" What is a waqf?
The roots of waqf
Why found a waqf?
The Ottomans
2. A Bowl of Soup and a Loaf of Bread The written record
Institutions of the endowment
Endowed properties
Personnel
Soup
Why Jerusalem?
3. Ladies Bountiful
The conflated traditions: Hurrem-Helena
Beneficence and women in Islamic history
Early examples
The Byzantine factor
Turco-Mongol heritage
The Ottomans The Gender of Beneficence
4. Serving Soup in Jerusalem
A report from the 'imaret
On management
Getting started
Tax arrears and firewood
Food for all
Building a bath
Dealing in grain
Adding to the endowment
5. Feeding Power Provisioning
Istanbul and Topkapi Palace
Provincial towns
The army on campaign
Janissaries
Hajj caravans
On the word 'imaret
Pre-Ottoman precedents
An Ottoman institution
Conclusion: Practicing Beneficence
Notes
Bibliography
Index


Amy Singer teaches in the Department of Middle Eastern and African History, Tel Aviv University. She is the author of Palestinian Peasants and Ottoman Officials: Rural Administration Around Sixteenth-Century Jerusalem.



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.