Buch, Englisch, 152 Seiten, Format (B × H): 138 mm x 216 mm, Gewicht: 204 g
From Producer to Consumer
Buch, Englisch, 152 Seiten, Format (B × H): 138 mm x 216 mm, Gewicht: 204 g
Reihe: Earthscan Food and Agriculture
ISBN: 978-1-03-213358-4
Verlag: Taylor & Francis Ltd
Focusing on the dynamics of farmers' experiences producing coffee and tea ethically and sustainably at origin, the book shows how these values are transmitted and reinforced throughout the value chain. Exploring tandem case studies of fair trade cooperatives in Guatemala and Sri Lanka, it provides an insight into the creation of more sustainable value chains from producer to consumer in the global marketplace, incorporating the perspectives of coffee exporters, importers, roasters, and café owners. This book is focused on the prospects of the specialty movement in food as a catalyst for forging more authentic, just, and sustainable supply chains that consider both people and the environment.
This book will be of great interest to students and scholars of food and agriculture, sustainable food systems and supply chains, the fair trade movement, sustainable development, and social entrepreneurship and social innovation.
Zielgruppe
Postgraduate, Professional, and Undergraduate Advanced
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften, Biologie: Sachbuch, Naturführer
- Geowissenschaften Umweltwissenschaften Nachhaltigkeit
- Wirtschaftswissenschaften Wirtschaftssektoren & Branchen Primärer Sektor Agrarökonomie, Ernährungswirtschaft
- Sozialwissenschaften Politikwissenschaft Regierungspolitik Umwelt- und Gesundheitspolitik
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
- Geowissenschaften Umweltwissenschaften Umweltpolitik, Umweltprotokoll
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Wirtschaftswissenschaften Volkswirtschaftslehre Internationale Wirtschaft Entwicklungsökonomie & Emerging Markets
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften Ökologie
- Geowissenschaften Geographie | Raumplanung Geographie: Sachbuch, Reise
Weitere Infos & Material
Introduction: A Brewing Novice Part 1: The History 1. Transforming the Daily Cup 2. Defining and Certifying Sustainability in the Coffee and Tea Supply Chains 3. The Origins of Empowerment: From Guatemalan Coffee to Sri Lankan Tea Part 2: The Farmers Reform 4. Economic Sustainability for Farmers in Coffee and Tea 5. Achieving Social Sustainability for Farmers Through Coffee and Tea Cooperatives 6. Coffee and Tea Farmers Catalyzing Environmental Sustainability Part 3: The Industries Evolve 7. Democratizing Coffee and Tea Value Chains From the Field to the Cup 8. Riding the Next Wave: A Sustainable Future for Coffee and Tea Conclusion: Support for Farmers