Buch, Englisch, 225 Seiten, Paperback, Format (B × H): 148 mm x 210 mm, Gewicht: 321 g
Buch, Englisch, 225 Seiten, Paperback, Format (B × H): 148 mm x 210 mm, Gewicht: 321 g
ISBN: 978-3-319-85002-3
Verlag: Springer International Publishing
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Geschichte einzelner Länder Amerikanische Geschichte Regionalgeschichte der USA: Einzelne Staaten, Städte
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Wirtschaftswissenschaften Wirtschaftssektoren & Branchen Primärer Sektor Agrarökonomie, Ernährungswirtschaft
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
Weitere Infos & Material
Chapter 1: Introduction: A Context for California Cuisine.- Chapter 2: The Early California Larder and The Gold Rush Food Revolution.- Chapter 3: Climate, Land, Water, and Government Policies Establish California Agribusiness.- Chapter 4: Ingredients for the First California Cuisine.- Chapter 5: The Early Wine Industry; Establishing California Vintibusiness.- Chapter 6: Agribusiness Reigns in California.- Chapter 7: Laying the Foundation for California’s Industrial Food Model.- Chapter 8: Redesigning the Quest for Good Food in the Early Twentieth-Century.- Chapter 9: California Fast Food Cuisine.- Chapter 10: California Wine Rises to Stardom.- Chapter 11: Beginnings of A California Counter-Cuisine.- Chapter 12: Everyday Cooks Challenge Fast Industrial Foodways.- Chapter 13: Slow Food Pioneers Rebuild a California Cuisine.- Chapter 14: Bay Area Struggles To Defeat Fast Food.- Chapter 15: Epilogue: Shifting the Paradigm: Short Steps Towards Sustainability.