- Neu
Buch, Englisch, Band Band 017, 481 Seiten, gebunden, Format (B × H): 163 mm x 235 mm, Gewicht: 822 g
Reihe: TRANSitions
Language, Culture, and Cuisine in Global Perspective
Buch, Englisch, Band Band 017, 481 Seiten, gebunden, Format (B × H): 163 mm x 235 mm, Gewicht: 822 g
Reihe: TRANSitions
ISBN: 978-3-8471-1902-9
Verlag: V & R Unipress GmbH
The volume traces etymologies, unpacks recipes, explores translation strategies, and analyzes food-related cultural narratives. Topics range from Italian cookbooks and Persian bread-making to Portuguese loanwords in French food terms, Polish adaptations of Chinese cuisine, the origins of pastrami, Steinbeck’s wartime food descriptions, and fasting during the English Reformation. Spanning disciplines and continents, the contributions offer a rich exploration of food’s cultural and linguistic significance. As food studies continues to expand into new territories – interweaving linguistic, digital, and cultural approaches – this volume contributes to the ongoing conversation about the role of food in shaping our past, understanding our present, and influencing our future.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Sozialwissenschaften Sport | Tourismus | Freizeit Kochen, Essen, Trinken
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften
- Geisteswissenschaften Sprachwissenschaft Sprachwissenschaften




