Sumner | Brewing Science, Technology and Print, 1700-1880 | Buch | 978-0-8229-6531-2 | sack.de

Buch, Englisch, 320 Seiten, Paperback, Format (B × H): 152 mm x 226 mm, Gewicht: 408 g

Reihe: Science & Culture in the Nineteenth Century

Sumner

Brewing Science, Technology and Print, 1700-1880


Erscheinungsjahr 2018
ISBN: 978-0-8229-6531-2
Verlag: University of Pittsburgh Press

Buch, Englisch, 320 Seiten, Paperback, Format (B × H): 152 mm x 226 mm, Gewicht: 408 g

Reihe: Science & Culture in the Nineteenth Century

ISBN: 978-0-8229-6531-2
Verlag: University of Pittsburgh Press


How did the brewing of beer become a scientific process? Sumner explores this question by charting the theory and practice of the trade in Britain and Ireland during the eighteenth and nineteenth centuries.

From an oral culture derived from home-based skills, brewing industrialized rapidly and developed an extensive trade literature, based increasingly on the authority of chemical experiment. The role of taxation is also examined, and the emergence of brewing as a profession is set within its social and technical context.

Sumner Brewing Science, Technology and Print, 1700-1880 jetzt bestellen!

Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


James Sumner is senior lecturer in the history of technology at the University of Manchester.



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.