Buch, Englisch, Band 32, 404 Seiten, HC runder Rücken kaschiert, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 896 g
Reihe: The International Library of Environmental, Agricultural and Food Ethics
Buch, Englisch, Band 32, 404 Seiten, HC runder Rücken kaschiert, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 896 g
Reihe: The International Library of Environmental, Agricultural and Food Ethics
ISBN: 978-3-030-61213-9
Verlag: Springer International Publishing
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Geisteswissenschaften Philosophie Angewandte Ethik & Soziale Verantwortung Bioethik, Tierethik
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Biotechnologie
- Naturwissenschaften Agrarwissenschaften Agrarwissenschaften
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften Bioethik, Tierethik
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie
Weitere Infos & Material
Introduction.- Chapter 1: Food and Agricultural Biotechology: An Overview.- Chapter 2: The Presumptive Case for Agrifood Biotechnology.- Chapter 3: Biotechnology, Policy and the Problem of Unintended Consequences: The Case of rBST.- Chapter 4: Food Safety and the Ethics of Consent.- Chapter 5: Animal Health and Welfare.- Chapter 6: Ethics and Environmental Impact.- Chapter 7: Social Consequences.- Chapter 8: Intellectual Property in the Biotechnology Debate.- Chapter 9: Religious and Metaphysical Objections to Agrifood Biotechnology.- Chapter 10: Risk, Ethics and the Problem of Trust.- Chapter 11: The Next Generation Biotechnologies: Synthetic Biology, Gene Editing and Gene Drives.