E-Book, Englisch, 288 Seiten, Web PDF, Format (B × H): 138 mm x 216 mm
DiMeo / Unknown / Pennell Reading and writing recipe books, 1550–1800
1. Auflage 2018
ISBN: 978-1-5261-2990-1
Verlag: De Gruyter
Format: PDF
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
E-Book, Englisch, 288 Seiten, Web PDF, Format (B × H): 138 mm x 216 mm
ISBN: 978-1-5261-2990-1
Verlag: De Gruyter
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Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
The book will be of interest to students and academic in Literature, cultural studies, material culture and the history of medicine
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Geisteswissenschaften Literaturwissenschaft Englische Literatur
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
Weitere Infos & Material
List of figures and tables
List of contributors
Acknowledgements
Abbreviations
1. Introduction Sara Pennell and Michelle DiMeo
PART I: Methodologies
2. Authorship and medical networks: reading attributions in early modern manuscript recipe books’ Michelle DiMeo
3. ‘A practical art’: an archaeological perspective on the use of recipe books Annie Gray
4. Genre conventions in English recipes, 1600–1800 Francisco Alonso- Almeida
PART II: Textuality and intertextuality
5. Reading recipe books and culinary history: opening a new field Gilly Lehmann
6. The ‘Quintessence of Wit’: poems and recipes in early modern women’s writing Jayne Elisabeth Archer
7. The Foote sisters’ Compleat Housewife: cookery texts as a source in lived religion Lauren F. Winner
PART III: Cultures of circulation and transmission
8. Cooking the books, or, the three faces of Hannah Woolley Margaret J. M. Ezell
9. Crossing the boundaries: domestic recipe collections in early modern Wales Alun Withey
10. ‘Lett her refrain from all hott spices’: medicinal recipes and advice in the treatment of the King’s Evil in seventeenth-century south-west England Anne Stobart
11. Making livings, lives and archives: tales of four eighteenth-century recipe books Sara Pennell
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