E-Book, Englisch, 280 Seiten
Lindenfeld / Parasecoli Feasting Our Eyes
1. Auflage 2016
ISBN: 978-0-231-54297-5
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
Food Films and Cultural Identity in the United States
E-Book, Englisch, 280 Seiten
ISBN: 978-0-231-54297-5
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
Feasting Our Eyes takes a second look at modern American food films to emphasize their conventional approaches to nation, gender, race, sexuality, and social status. Devoured visually and emotionally, these films are particularly effective defenders of the status quo.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Geschichte einzelner Länder Amerikanische Geschichte
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Freizeitsoziologie, Konsumsoziologie, Alltagssoziologie, Populärkultur
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Populärkultur
- Sozialwissenschaften Medien- und Kommunikationswissenschaften Medienwissenschaften
- Sozialwissenschaften Sport | Tourismus | Freizeit Kochen, Essen, Trinken
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Mediensoziologie
- Geisteswissenschaften Theater- und Filmwissenschaft | Andere Darstellende Künste Filmwissenschaft, Fernsehen, Radio Filmgeschichte
Weitere Infos & Material
Illustrations
Acknowledgments
Introduction
1. Food Films and Consumption: Selling Big Night
2. Autonomy in the Kitchen? Food Films and Postfeminism
3. Magical Food, Luscious Bodies
4. Culinary Comfort: The Satiating Construction of Masculinity
5. When Weirdos Stir the Pot: Cooking Identity in Animated Movies
6. Consuming the Other: Food Films as Culinary Tourism
Conclusion
Notes
Bibliography
Index