The Silk Road Origins of the Foods We Eat
E-Book, Englisch, 392 Seiten
ISBN: 978-0-520-97278-0
Verlag: De Gruyter
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Geowissenschaften Geologie Paläontologie, Taphonomie
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Botanik
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Weltgeschichte
Weitere Infos & Material
A Word on Semantics
A Note on Dates
Map of Central Asia
part i. how the silk road
influenced the food you eat
1. Introduction
2. Plants on the Silk Road
3. The Silk and Spice Routes
part i i. artifacts of the silk road
in your kitchen
4. The Millets
5. Rice and Other Ancient Grains
6. Barley
7. The Wheats
8. Legumes
9. Grapes and Apples
10. Other Fruits and Nuts
11. Leafy Vegetables, Roots, and Stems
12. Spices, Oils, and Tea
13. Conclusion
Appendix: European Travelers along the Silk Road
Acknowledgments
Notes
References
Index