Buch, Englisch, 661 Seiten, Format (B × H): 175 mm x 246 mm, Gewicht: 1435 g
ISBN: 978-3-11-062292-8
Verlag: De Gruyter
The increasingly widespread production of toxins by marine and freshwater microalgae raises serious concerns regarding seafood and drinking water safety.
This book compiles studies on the influence of climate change on the spreading of toxin-producing species in aquatic systems. The chemistry and biology of toxin production is revised and an outlook on control and prevention of the toxins' impact on human and animal health is given.
Zielgruppe
Analytical Chemists, Toxicologists, Pharmacologists, Biologists,
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Naturwissenschaften Chemie Chemie Allgemein Toxikologie, Gefahrstoffe, Sicherheit in der Chemie
- Naturwissenschaften Chemie Organische Chemie
- Geowissenschaften Umweltwissenschaften Klimawandel, Globale Erwärmung
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biochemie (nichtmedizinisch)
- Geowissenschaften Umweltwissenschaften Umweltwissenschaften
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften Meeres- und Süßwasserökologie
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizinische Fachgebiete Pharmakologie, Toxikologie
- Naturwissenschaften Chemie Analytische Chemie