Farooqui | Inflammation and Oxidative Stress in Neurological Disorders | Buch | 978-3-319-34496-6 | sack.de

Buch, Englisch, 355 Seiten, Previously published in hardcover, Format (B × H): 155 mm x 235 mm, Gewicht: 5737 g

Farooqui

Inflammation and Oxidative Stress in Neurological Disorders

Effect of Lifestyle, Genes, and Age
Softcover Nachdruck of the original 1. Auflage 2014
ISBN: 978-3-319-34496-6
Verlag: Springer Nature Switzerland

Effect of Lifestyle, Genes, and Age

Buch, Englisch, 355 Seiten, Previously published in hardcover, Format (B × H): 155 mm x 235 mm, Gewicht: 5737 g

ISBN: 978-3-319-34496-6
Verlag: Springer Nature Switzerland


Unless new discoveries are made in the prevention or treatment of stroke, Alzheimer's Disease and depression, the number of patients with these diseases is sure to increase dramatically by the year 2050. Thus, developing strategies to retard or delay the onset of stroke, AD and depression these neurological disorders is of critical important. The present monograph will provide current and comprehensive information on the relationship between neuroinflammation and oxidative stress in age-related neurological disorders at the molecular level. The information described in this monograph on lifestyle (diet and exercise), genes and age is intended to facilitate and promote new discoveries for the treatment of age-related neurological disorders.

Farooqui Inflammation and Oxidative Stress in Neurological Disorders jetzt bestellen!

Zielgruppe


Research


Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


1. The effects of diet, exercise, and sleep on brain metabolism and function.-2. Biochemical Aspects of Neuroinflammation.- 3.Contribution of dietary fat in neuroinflammation.- 4. Contribution of receptors, transcription factors, and genes in the induction of neuroinflammation.- 5. Effect of exercise on neurodegeneration in neurological disorders.- 6. Neurochemical Aspects of Oxidative and Nitrosative Stress.- 7. Contribution of dietary fat in the induction of oxidative stress.- 8. Contribution of dietary carbohydrates in induction of oxidative stress.- 9. Contribution of transcription factors and genes in the induction of oxidative stress.- 10. Effect of exercise on oxidative stress in neurological disorders.- 11. Summary, perspective, and directions for future studies.



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.