Buch, Englisch, 320 Seiten, Print PDF, Format (B × H): 239 mm x 155 mm, Gewicht: 430 g
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
How Coke Became Kosher and Other Tales of Modern Food
Buch, Englisch, 320 Seiten, Print PDF, Format (B × H): 239 mm x 155 mm, Gewicht: 430 g
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
ISBN: 978-0-231-15833-6
Verlag: Columbia University Press
Kosher USA is filled with big personalities, rare archival finds, and surprising influences: the Atlanta rabbi Tobias Geffen, who made Coke kosher; the lay chemist and kosher-certification pioneer Abraham Goldstein; the kosher-meat magnate Harry Kassel; and the animal-rights advocate Temple Grandin, a strong supporter of shechita, or Jewish slaughtering practice. By exploring the complex encounter between ancient religious principles and modern industrial methods, Kosher USA adds a significant chapter to the story of Judaism's interaction with non-Jewish cultures and the history of modern Jewish American life as well as American foodways.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Wirtschaftswissenschaften Wirtschaftssektoren & Branchen Fertigungsindustrie Lebensmittelindustrie, Nahrungsmittelindustrie
- Geisteswissenschaften Jüdische Studien Jüdische Studien Jüdische Studien: Leben & Praxis, Soziale Aspekte
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
- Sozialwissenschaften Sport | Tourismus | Freizeit Kochen, Essen, Trinken
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Geschichte einzelner Länder Amerikanische Geschichte
- Geisteswissenschaften Jüdische Studien Geschichte des Judentums Geschichte des Judentums: Moderne & Gegenwart
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)