Buch, Englisch, 320 Seiten, Format (B × H): 162 mm x 240 mm, Gewicht: 564 g
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
How Coke Became Kosher and Other Tales of Modern Food
Buch, Englisch, 320 Seiten, Format (B × H): 162 mm x 240 mm, Gewicht: 564 g
Reihe: Arts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
ISBN: 978-0-231-15832-9
Verlag: Columbia University Press
With stories about the key figures in this process, Kosher USA presents a tale of great accomplishments and stubborn limitations. Drawing on a range of sources, Roger Horowitz's history is filled with big personalities, rare archival finds, and surprising influences: the Atlanta rabbi Tobias Geffen, who made Coke kosher; the lay chemist and kosher-certification pioneer Abraham Goldstein; the kosher-meat magnate Harry Kassel; and the animal-rights advocate Temple Grandin, a strong supporter of shechita. By exploring the complex encounter between ancient religious principles and modern industrial methods, this book adds a significant chapter to the story of Judaism's interaction with non-Jewish cultures and the history of modern Jewish American life, as well as American foodways.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Wirtschaftswissenschaften Wirtschaftssektoren & Branchen Fertigungsindustrie Lebensmittelindustrie, Nahrungsmittelindustrie
- Geisteswissenschaften Jüdische Studien Jüdische Studien Jüdische Studien: Leben & Praxis, Soziale Aspekte
- Sozialwissenschaften Sport | Tourismus | Freizeit Kochen, Essen, Trinken
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Geschichte einzelner Länder Amerikanische Geschichte
- Geisteswissenschaften Jüdische Studien Geschichte des Judentums Geschichte des Judentums: Moderne & Gegenwart
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
Weitere Infos & Material
Prologue: Uncle Stu's Question1. My Family's Sturgeon2. Kosher Coke3. The Great Jell-O Controversy4. Who Says It's Kosher?5. Industrial Kashrus6. Man-O-Manischewitz7. Harry Kassel's Meat8. ShechitaConclusion: Kosher Ethics/Ethical Kosher?Epilogue: RememberingNotesIndex