Buch, Englisch, 176 Seiten, Hardback, Format (B × H): 160 mm x 230 mm, Gewicht: 422 g
Reihe: America's Third Coast Series
A People's History
Buch, Englisch, 176 Seiten, Hardback, Format (B × H): 160 mm x 230 mm, Gewicht: 422 g
Reihe: America's Third Coast Series
ISBN: 978-1-4968-3350-1
Verlag: University Press of Mississippi
This book is the first to offer a broad view of the many ethnic groups and distinct populations who toiled in the oyster and shrimp industries. Relying heavily upon contemporary newspapers, oral histories, and interviews to create a rich picture of the industry and its workers, the author presents the history of laboring people who daily toiled in factories and often went unheard and unrecognized.
Stephens provides an overview of significant early developments and the beginnings of the industry, considering the development of railroad expansion, lighthouse construction, and ice technology. She covers significant state and federal legislation that both defined and protected marine resources, illustrating the depth of the industry's importance as Mississippians wrestled with adequate protective measures to preserve oyster and shrimp resources throughout the nineteenth and twentieth centuries.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Geowissenschaften Umweltwissenschaften Angewandte Ökologie
- Wirtschaftswissenschaften Wirtschaftswissenschaften Wirtschaftsgeschichte
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Regional- & Stadtgeschichte
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Geschichtliche Themen Wirtschaftsgeschichte
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Geschichtliche Themen Mentalitäts- und Sozialgeschichte
- Naturwissenschaften Agrarwissenschaften Tierhaltung Fischerei, Fischzucht, Aquakultur
- Wirtschaftswissenschaften Volkswirtschaftslehre Volkswirtschaftslehre Allgemein Geschichte der VWL
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Geschichtliche Themen Kultur- und Ideengeschichte