Swami / Thakur | Advanced Fermentation and Cell Technology | Buch | 978-1-77469-100-7 | www.sack.de

Buch, Englisch, 274 Seiten, Hardback, Format (B × H): 152 mm x 229 mm

Swami / Thakur

Advanced Fermentation and Cell Technology


Erscheinungsjahr 2021
ISBN: 978-1-77469-100-7
Verlag: Delve Publishing

Buch, Englisch, 274 Seiten, Hardback, Format (B × H): 152 mm x 229 mm

ISBN: 978-1-77469-100-7
Verlag: Delve Publishing


The present book is a collection of comprehensive information on technological advancements that have been developed by bridging the fermentation technology and cytology. It exhibits details concerning the various laboratory and industrial applications of plant, mammalian & microbial cell systems to process and formulate advanced bio-products such as enzymes, beverages, single cell proteins, pharmaceuticals, cosmetics, etc. Advanced fermentation and cell technology offers practical insights and references for microbiologists, bio-engineers and researchers to delve deeper into industry-oriented techniques and applications involving biological systems to upgrade contemporary practices of formulating bio-based industrial products.

Swami / Thakur Advanced Fermentation and Cell Technology jetzt bestellen!

Weitere Infos & Material


- Chapter 1 Introduction to Fermentation and Cell Technology
- Chapter 2 Microorganisms in the Fermentation Process
- Chapter 3 Fermentation Miniaturization
- Chapter 4 Aerobic and Anaerobic Solid-Phase Fermentation
- Chapter 5 Scaling-Up of Industrial Microbial Processes
- Chapter 6 Dietary Uses of Microbial Fermentation
- Chapter 7 Role of Microbial Fermentation in Food Quality Enhancement
- Chapter 8 Medical Applications of Industrial Fermentation


Dr. Urvashi is a microbiologist. She completed her Masters from Chaudhary Charan Singh Haryana Agricultural University, Hisar, after which she joined Panjab University, Chandigarh for completing doctorate. Her main area of research was fermentation and phytotherapy. After completion of PhD, she moved to Kuwait where she is running her own business of medical writing and editing.



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.