Lundin / Kaiserfeld | The Making of European Consumption | Buch | 978-1-349-47680-0 | sack.de

Buch, Englisch, 256 Seiten, Format (B × H): 203 mm x 216 mm, Gewicht: 318 g

Reihe: Palgrave Macmillan Transnational History Series

Lundin / Kaiserfeld

The Making of European Consumption

Facing the American Challenge
2015. Auflage 2015
ISBN: 978-1-349-47680-0
Verlag: Palgrave MacMillan UK

Facing the American Challenge

Buch, Englisch, 256 Seiten, Format (B × H): 203 mm x 216 mm, Gewicht: 318 g

Reihe: Palgrave Macmillan Transnational History Series

ISBN: 978-1-349-47680-0
Verlag: Palgrave MacMillan UK


American ideals and models feature prominently in the master narrative of post-war European consumer societies. This book demonstrates that Europeans did not appropriate a homogenous notion of America, rather post-war European consumption was a process of selective appropriation of American elements.

Lundin / Kaiserfeld The Making of European Consumption jetzt bestellen!

Zielgruppe


Research


Autoren/Hrsg.


Weitere Infos & Material


Introduction; Per Lundin 1. Negotiating American Modernity in Twentieth-century Europe; Mary Nolan 2. Americanization as Creolized Imagery: The Statue of Liberty During the Cold War; David Nye 3. Forging Europe's Foodways: The American Challenge; Karin Zachmann 4. Tackling Norwegian Cold: The Breakthrough of Home Freezing; Terje Finstad, Stig Kvaal, and Per Østby 5. Americanization and Authenticity: Italian Food Products and Practices in the 1950s and 1960s; Emanuela Scarpellini 6. Love and Hate in Industrial Design: Europe's Design Professionals and America in the 1950s; Kjetil Fallan 7. Confronting the Lure of American Tourism: Modern Accommodation in the Netherlands; Adri A. Albert de la Bruhèze 8. Exploring European Travel: The Swedish Package Tour; Thomas Kaiserfeld 9. Coping with Cars, Families, and Foreigners: Swedish Postwar Tourism; Per Lundin


Adri A. Albert de la Bruhèze, University of Twente, the Netherlands
Kjetil Fallan, University of Oslo, Norway
Terje Finstad, Norwegian University of Science and Technology
Stig Kvaal, Norwegian University of Science and Technology
Mary Nolan, New York University, USA
David Nye, University of Southern Denmark
Per Østby, Norwegian University of Science and Technology
Emanuela Scarpellini, University of Milan, Italy
Karin Zachmann, Technical University of Munich, Germany



Ihre Fragen, Wünsche oder Anmerkungen
Vorname*
Nachname*
Ihre E-Mail-Adresse*
Kundennr.
Ihre Nachricht*
Lediglich mit * gekennzeichnete Felder sind Pflichtfelder.
Wenn Sie die im Kontaktformular eingegebenen Daten durch Klick auf den nachfolgenden Button übersenden, erklären Sie sich damit einverstanden, dass wir Ihr Angaben für die Beantwortung Ihrer Anfrage verwenden. Selbstverständlich werden Ihre Daten vertraulich behandelt und nicht an Dritte weitergegeben. Sie können der Verwendung Ihrer Daten jederzeit widersprechen. Das Datenhandling bei Sack Fachmedien erklären wir Ihnen in unserer Datenschutzerklärung.