Buch, Englisch, 250 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 1200 g
Reihe: The International Library of Environmental, Agricultural and Food Ethics
A History of Agricultural Science in the Netherlands and its Colonies, 1863-1986
Buch, Englisch, 250 Seiten, Format (B × H): 160 mm x 241 mm, Gewicht: 1200 g
Reihe: The International Library of Environmental, Agricultural and Food Ethics
ISBN: 978-1-4020-0113-0
Verlag: Springer Netherlands
This book is a distinctive piece of work as it treats the dynamics of science in a European as well as in a colonial context. These different ecological and social environments lead to other forms of knowledge and experimentation as well as other ways of organising science.
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Geschichtliche Themen Kolonialgeschichte, Geschichte des Imperialismus
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Geschichtliche Themen Wissenschafts- und Universitätsgeschichte
- Naturwissenschaften Agrarwissenschaften Agrarwissenschaften
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Botanik
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Geschichte einzelner Länder Europäische Länder
Weitere Infos & Material
1 Introduction.- 2 Science and Agriculture in the Nineteenth Century.- 3 The Organisation of Agricultural Research.- 4 Scientific Education for Agriculture.- 5 Genetics and Plant Breeding: Wheat in the Netherlands.- 6 Rice Breeding in the Dutch Colonies.- 7 Numerical Abstraction in Agricultural Science.- 8 Conclusion and Postscript.- References.- 1. Archives.- 2. Serials.- 3. Interviews.- 4. Bibliography.