E-Book, Englisch, 224 Seiten
Grant Galen on Food and Diet
Erscheinungsjahr 2002
ISBN: 978-1-134-57270-0
Verlag: Taylor & Francis
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
E-Book, Englisch, 224 Seiten
ISBN: 978-1-134-57270-0
Verlag: Taylor & Francis
Format: EPUB
Kopierschutz: Adobe DRM (»Systemvoraussetzungen)
Galen, the personal physician of the emperor Marcus Aurelius, wrote what was long regarded as the definitive guide to a healthy diet, and profoundly influenced medical thought for centuries. Based on his theory of the four humours, these works describe the effects on health of a vast range of foods including lettuce, lard, peaches and hyacinths.
This book makes all his texts on food available in English for the first time, and provides many captivating insights into the ancient understanding of food and health.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Alte Geschichte & Archäologie
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizin, Gesundheitswesen Ernährungsmedizin, Diätetik
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Geschichte einzelner Länder Europäische Länder
- Geisteswissenschaften Geschichtswissenschaft Weltgeschichte & Geschichte einzelner Länder und Gebietsräume Europäische Geschichte