Volume 6, Fruits
Buch, Englisch, 606 Seiten, Format (B × H): 183 mm x 260 mm, Gewicht: 14347 g
ISBN: 978-94-007-5627-4
Verlag: Springer Netherlands
This book continues as volume 6 of a multi-compendium on Edible Medicinal and Non-Medicinal Plants. It covers edible fruits/seeds used fresh, cooked or processed into other by-products, or as vegetables, cereals, spices, stimulant, edible oils and beverages. It covers selected species from the following families: Sapindaceae, Sapotaceae, Schisandraceae, Solanaceae, Thymelaeaceae, Urticaceae, Vitaceae and Winteraceae. This work will be of significant interest to scientists, researchers, medical practitioners, pharmacologists, ethnobotanists, horticulturists, food nutritionists, agriculturists, botanists, conservationists, lecturers, students and the general public. Topics covered include: taxonomy; common/English and vernacular names; origin and distribution; agroecology; edible plant parts and uses; botany; nutritive and pharmacological properties, medicinal uses and research findings; nonedible uses; and selected references.
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizinische Fachgebiete Pharmakologie, Toxikologie
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizin, Gesundheitswesen Biomedizin, Medizinische Forschung, Klinische Studien
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Botanik
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizin, Gesundheitswesen Ernährungsmedizin, Diätetik
Weitere Infos & Material
Introduction.- Sapindaceae.- Sapotaceae.- Schisandraceae.- Solanaceae.-Thymelaeaceae.- Urticaceae.- Vitaceae.- Winteraceae.- Medical Glossary.- Scientific Glossary.- Common Name Index.- Scientific Name Index.