Lactic Acid Bacteria: Genetics, Metabolism and Applications
<em>Nachdrucked from ANTONIE VAN LEEUWENHOEK, 70:2-4</em> 1996
ISBN: 978-0-7923-4269-4
Verlag: Springer Netherlands
Proceedings of the Fifth Symposium held in Veldhoven, The Netherlands, 8-12 September 1996
Buch, Englisch, 266 Seiten, Format (B × H): 183 mm x 260 mm, Gewicht: 1660 g
ISBN: 978-0-7923-4269-4
Verlag: Springer Netherlands
Zielgruppe
Research
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Botanik
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Bakteriologie
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizinische Fachgebiete Medizinische Mikrobiologie & Virologie
Weitere Infos & Material
Editorial.- Biotechnology of lactic acid bacteria with special reference to bacteriophage resistance.- Genetics.- Biosynthesis of bacteriocins in lactic acid bacteria.- Inducible gene expression and environmentally regulated genes in lactic acid bacteria.- Lytic systems in lactic acid bacteria and their bacteriophages.- Genomic organization of lactic acid bacteria.- Metabolism.- The proteolytic systems of lactic acid bacteria.- Metabolic engineering of sugar catabolism in lactic acid bacteria.- Lactococcus lactis and stress.- Physiology of pyruvate metabolism in Lactococcus lactis.- Applications.- Acceleration of cheese ripening.- Barriers to application of genetically modified lactic acid bacteria.- Lactic acid bacteria as vaccine delivery vehicles.- Biopreservation by lactic acid bacteria.- Clinical uses of probiotics for stabilizing the gut mucosal barrier: succesful strains and future challenges.