Buch, Englisch, 334 Seiten, Format (B × H): 161 mm x 240 mm, Gewicht: 666 g
Buch, Englisch, 334 Seiten, Format (B × H): 161 mm x 240 mm, Gewicht: 666 g
Reihe: Earthscan Food and Agriculture
ISBN: 978-1-032-46457-2
Verlag: Routledge
This book examines cacao cultivation with a view to improving the sustainable management and production of this crop.
Theobroma cacao is an important species originating in the Ecuadorian Amazon and its product chocolate is consumed worldwide. Cacao cultivation is an industry supporting over ten million people, and so it is vitally important, in this changing climate, that the species is properly and sustainably managed and cultivated. This book brings together a wide range of experts from across the globe to examine cacao cultivation, from the basic aspects of reproduction, genetic improvement, nutrition and pest management, to agroforestry, industrialization and marketing in a global food system. Case studies are drawn from across Latin America, but the research reflects the nature of a crop that is cultivated in over 60 countries and processed, manufactured and consumed worldwide.
This book will be of great interest to students and scholars of agronomy, sustainable agriculture, and crop science.
Zielgruppe
Academic, Postgraduate, and Undergraduate Advanced
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Wirtschaftswissenschaften Wirtschaftssektoren & Branchen Primärer Sektor Agrarökonomie, Ernährungswirtschaft
- Naturwissenschaften Agrarwissenschaften Agrarwissenschaften Nachhaltige Landwirtschaft
- Geowissenschaften Umweltwissenschaften Umweltwissenschaften
- Naturwissenschaften Agrarwissenschaften Ackerbaukunde, Pflanzenbau
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften Ökologie
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften, Biologie: Sachbuch, Naturführer
- Geowissenschaften Geographie | Raumplanung Geographie: Sachbuch, Reise
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft