Food Security in a Changing Climate
Buch, Englisch, 629 Seiten, Format (B × H): 155 mm x 235 mm, Gewicht: 1025 g
ISBN: 978-3-030-90675-7
Verlag: Springer
Zielgruppe
Professional/practitioner
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Naturwissenschaften Biowissenschaften Biowissenschaften Genetik und Genomik (nichtmedizinisch)
- Naturwissenschaften Agrarwissenschaften Agrarwissenschaften
- Technische Wissenschaften Verfahrenstechnik | Chemieingenieurwesen | Biotechnologie Lebensmitteltechnologie und Getränketechnologie
- Medizin | Veterinärmedizin Medizin | Public Health | Pharmazie | Zahnmedizin Medizin, Gesundheitswesen Biomedizin, Medizinische Forschung, Klinische Studien
- Naturwissenschaften Chemie Analytische Chemie Umweltchemie, Lebensmittelchemie
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
Weitere Infos & Material
Introduction.- History of Wheat Breeding: A Personal View.- Defining Target Wheat Breeding Environments.- Global Trends in Wheat Production, Consumption and Trade.- Breeding Methods: Line Development.- Breeding Methods: Population Improvement and Selection Methods.- Achieving Genetic Gains in Practice.- Wheat Rusts: Current Status, Prospects of Genetic Control and Integrated Approaches to Enhance Resistance Durability.- Globally Important Non-Rust Diseases of Wheat.- Abiotic Stresses.- Wheat Quality.- Nutritionally Enhanced Wheat for Food and Nutrition Security.- Experimental Design for Plant Improvement.- Seed Systems to Support Rapid Adoption of Improved Varieties in Wheat.- Crop Management for Breeding Trials.- A Century of Cytogenetic and Genome Analysis: Impact on Wheat Crop Improvement.- Conserving Wheat Genetic Resources.- Exploring Untapped Wheat Genetic Resources to Boost Food Security.- Disease Resistance.- Insect Resistance.- Yield Potential.- Heat and Climate Change Mitigation.- Drought.- Micronutrient Toxicity and Deficiency.- Pre-breeding Strategies.- Translational Research Networks.- High Throughput Field Phenotyping.- Sequence-based marker assisted selection in wheat.- Application of CRISPR-Cas-based Genome Editing for Precision Breeding in Wheat.- Accelerating Breeding Cycles.- Improving Wheat Production and Breeding Strategies Using Crop Models.- Theory and Practice of Phenotypic and Genomic Selection Indices.