E-Book, Englisch, 296 Seiten
Warde / Paddock / Whillans The social significance of dining out
1. Auflage 2020
ISBN: 978-1-5261-3476-9
Verlag: De Gruyter
Format: PDF
Kopierschutz: PC/MAC/eReader/Tablet
A study of continuity and change
E-Book, Englisch, 296 Seiten
ISBN: 978-1-5261-3476-9
Verlag: De Gruyter
Format: PDF
Kopierschutz: PC/MAC/eReader/Tablet
The book reports on a major research project on changes in dining out in three cities in England. It compares systematically popular practice in 1995 and 2015. Differences in taste and behaviour surrounding eating in restaurants and as guests of friends are put in the context of wider social and cultural trends.
Autoren/Hrsg.
Fachgebiete
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Populärkultur
- Geowissenschaften Geographie | Raumplanung Humangeographie
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Sachkultur, Materielle Kultur
- Sozialwissenschaften Soziologie | Soziale Arbeit Spezielle Soziologie Freizeitsoziologie, Konsumsoziologie, Alltagssoziologie, Populärkultur
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaft und Gesellschaft | Kulturwissenschaften Kulturwissenschaften: Ernährung & Gesellschaft
- Interdisziplinäres Wissenschaften Wissenschaften Interdisziplinär Ökotrophologie (Ernährungs- und Haushaltswissenschaften)
Weitere Infos & Material
Part I: Introduction
1 Dining out
2 Method and context
Part II: Familiarisation
3 Patterns of dining out
4 The meaning of eating out
Part III: Informalisation
5 Food at home
6 Domestic hospitality
7 Restaurant performances
8 Organising eating
Part IV: Diversification
9 Regard for variety
10 Aesthetics, enthusiasm and culinary omnivorousness
11 Landscape of variety
Part V: Continuity and change
12 The practice of eating out
13 Explaining continuity and change
Index